Even kennismaken? Bel 085 130 42 67

Login Klantenportal

360 graden Productfotografie

Verhoog de conversie van je webshop tot wel 47% met 360° productfoto's van Zien360. 

Zien360 revolutioneert de online winkelervaring met professionele, schaalbare en betaalbare 360 ° productfotografie.

De meerwaarde van 360 graden productfotografie

Wist je dat het aantal retourzendingen bij de meeste webshops meer dan 5 procent is? En ook dat de producten bij 55% van de retourzendingen beschadigd terugkomen? Dat is zonde en vaak ook niet nodig. Want de teleurstelling bij het uitpakken, die kun je voorkomen.

Hoe?

Door goede productfoto’s weer te geven op je webshop. Met een 360 productfoto heeft de klant het product van alle kanten bekeken en komt daardoor niet meer voor verassingen te staan.

Door te investeren in 360 graden fotografie bespaar je uiteindelijk een hoop. Het is dan ook niet voor niets dat een bedrijf als Amazon werk maakt van deze vorm van fotografie. Ook Wehkamp en Coolblue experimenteren er al mee.

Logisch, want goede productfoto’s leiden tot 47% meer conversie.

Onweerstaanbare productfoto’s voor je webshop

Met 360 graden productfotografie geef je klanten het gevoel dat ze een product echt goed kennen. Ze kunnen helemaal inzoomen op de details die zij belangrijk vinden. De stiksels van die mooie designertas bijvoorbeeld, of de audio-ingangen van je elektronische apparatuur.

Voor elke klant zijn er weer andere specificaties belangrijk. Als ze zelf de kans krijgen om in te zoomen op de voor hen aantrekkelijke details, gaan ze ook sneller over tot de aankoop van een product.

Zo win je het vertrouwen van de klant met productfotografie

Klanten letten op een heleboel dingen voordat ze een aankoop doen. Zien ze een slotje in je adresbalk? Dan weten ze dat ze veilig kunnen betalen. Lezen ze positieve reviews? Dan bestellen ze sneller. Maar ook de manier waarop je producten aanprijst kan zorgen voor vertrouwen. Met 360 graden productfotografie geef je (potentiële klanten) de kans om jouw product tot in de kleinste details te bekijken. Zo straal je uit dat je product het bekijken en gebruiken waard is. En dat werkt weer vertrouwen bij de klant.

Waarom ook steeds meer distributeurs kiezen voor productfoto's van hoge kwaliteit

Steeds meer distributeurs beginnen in te zien dat een goede productfoto maken een vak apart is. Een groot bedrijf als Siemens heeft zich bijvoorbeeld uitgesproken voor 360 graden productfotografie.

Slim, want zo overtuigen ze hun wederverkopers meteen van de meerwaarde van hun producten. Ook voor distributeurs kan 360 graden productfotografie een positieve invloed hebben op de verkoop van hun producten.

Hoe 360 graden productfotografie ook jouw ranking in Google verbetert

Niet alleen de klanten van webshops zijn dol op 360 graden productfotografie, ook Google kan het wel waarderen. Bij het indexeren van pagina’s houdt Google namelijk ook rekening met afbeeldingen. Als die niet van goede kwaliteit zijn, dan heeft dat invloed op je vindbaarheid. Door 360 graden productfoto’s op je site te plaatsen, trek je de aandacht van Google en uiteindelijk dus ook van nieuwe klanten. En er gebeurt nog iets bijzonders als je gebruik maakt van 360 graden productfotografie. Google telt ook mee hoe lang bezoekers op je pagina blijven hangen. Met 360 graden foto’s blijven ze vanzelf wat langer dan met gewone afbeeldingen. En dat zorgt er weer voor dat jij beter vindbaar bent!

360 graden productfotografie: slimme zet voor mobiele devices

Steeds meer mensen doen hun aankopen via de smartphone. Om een goede inschatting te kunnen maken op een klein scherm, is productpresentatie belangrijker dan ooit. De webshop met een foto van een sneaker in postzegelformaat wint het nooit van de webshop die diezelfde schoen in 360 graden laat zien. En dat is precies waar wij jou bij kunnen helpen. We geven een draai aan jouw aanbod. Zo blijf jij de concurrent een stap voor.

Stuur je producten naar ons toe of we komen ze halen

1

Wij maken de 360° productfoto's in
onze studio

2

Wij retourneren de producten of doneren het aan goed doel 

3

Add Content Block