Virtuele tour voor onderwijs en musea

Virtuele tour voor onderwijs en musea

Creëer een virtuele open dag

Een traditionele open dag kost veel tijd en geld, waarom niet één keer een virtuele open dag laten maken en deze 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar maken voor bezoekers?

Virtuele tour voor onderwijs en musea

Een virtuele tour laten maken

01. Maak een afspraak

Maak een afspraak voor de fotoshoot. Opnames op locatie duren gemiddeld 2 tot 4 uur.

02. Ontwikkeling

We ontwikkelen de foto’s en maken de virtuele tour, geheel in je eigen huisstijl.

03.
Oplevering

Gebruik de VR tour voor informatieve of commerciële doeleinden. Het werkt op smartphones, tablets, PC’s en VR-brillen!

Waarom een virtuele tour voor onderwijs en musea?

We hebben de voordelen voor je op een rij gezet:

Samenwerking tussen musea en het onderwijs
De overheid vindt het belangrijk dat kinderen naar het museum gaan en hun kennis van de Nederlandse cultuur en geschiedenis vergroten. Cultuureducatie moet steviger worden neergezet in het onderwijs. Het bieden van een virtuele rondleiding geeft meer stimulans aan kinderen en onderwijsinstellingen om de stap naar het museum makkelijker te maken.

Een vernieuwende aanpak
Kies voor een vernieuwende aanpak: een virtuele rondleiding. Het sluit aan bij de belangstelling van kinderen: eigentijdse werkvormen, leerstijlen en presentaties. Maar daarnaast sluit het ook aan bij onderwijsontwikkelingen: het samenstellen van inspirerende, innovatieve educatieprogramma’s voor scholen en musea. Maak er voor scholieren een onvergetelijke ervaring van.

Gratis rondleiding
Als scholieren nog niet in de gelegenheid zijn (of waren) om een museum te bezoeken, maak dan gebruik van een virtuele tour en bied deze aan op je website. Je geeft scholen en scholieren alvast een goede indruk van wat jouw museum te bieden heeft. Je zorgt ervoor dat de drempel laag blijft. Verras je bezoeker!

Onderwijs: hoe ziet de school eruit?
Naast educatie in musea is er meer. Wat dacht je van hardwerkende ouders die zich oriënteren op een school voor hun kinderen? Niet alleen in het basisonderwijs, maar ook in het voortgezet- en beroepsonderwijs. Een virtuele rondleiding is uitermate geschikt om ouders, scholieren en studenten een goede indruk te geven van een onderwijsinstelling. Een kijkje nemen in een (toekomstige) school kan vaak net dat duwtje in de rug extra geven of doorslaggevend zijn voor de uiteindelijke keuze.


Neem contact met ons op