Veelgestelde vragen

Vragen over Virtuele tours

Ja, 100%. De look and feel van de virtuele tour kan geheel worden aangepast naar wens. Elke afbeelding, knop of kleur kunnen wij aanpassen naar uw huisstijl. Wij kunnen ook uw website laten terugkomen in de virtuele tour d.m.v. bijvoorbeeld iFrames. Dit alles zonder hier extra kosten voor de rekenen. Hierin zijn wij zeker uniek.

Het is belangrijk dat de besturing van je virtuele tour natuurlijk aanvoelt. Wij doen er alles aan om dit mogelijk te maken. De tour kan bestuurd worden d.m.v. je pc/laptop, mobiel/smartphone of via je VR-bril. Voor elk apparaat maken we de besturing op maat. Door de techniek die we gebruiken kunnen we de besturing aanpassen naar wens zodat dit natuurlijk en intuïtief aanvoelt.

Nee, helemaal niet. De fotosessie vindt plaats op een dag en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Dit kan ook ‘s avonds of in het weekend zijn.

Jazeker, tot op zekere hoogte kunnen de 360 foto’s worden bewerkt. Ook hier geldt dat geen uitdaging voor ons te gek is.

Door gebruik te maken van de beste professionele apparatuur zijn we in staat panoramafoto’s te maken van zeer hoge kwaliteit. Onze 360 panoramafoto’s hebben een resolutie van meer dan 150 megapixels!

Ja, wij maken gebruik van HDR-fotografie. High Dynamic Range foto’s worden opgebouwd uit verschillende foto’s met verschillende belichtingen. Achteraf voegen wij al deze foto’s samen tot één beeld dat detail zal hebben in de meest donkere- en lichte delen van de foto.

Een panoramafoto maken wij met een digitale spiegelreflexcamera met daarop een lens die geschikt is voor panorama fotografie. Wij kiezen daarin niet voor het gemak, maar voor de beste kwaliteit. Een panoramafoto kan ook gemaakt worden met een daarvoor bedoelde 360 camera. Dit gaat sneller maar de resolutie is vele malen minder. Wij maken met een DSLR verschillende foto’s in verschillende richtingen. Deze foto’s worden allemaal aan elkaar gezet voor een volledige 360 x 180 graden panoramafoto.

De tijd die een panorama foto in beslag neemt is volledig afhankelijk van de situatie. Komen er mensen op de foto? Zijn er veel snel bewegende objecten? Zijn er storende elementen in beeld die verwijderd moeten worden? Met alles moet rekening worden gehouden, omdat niets verborgen kan worden voor de camera. Uiteraard is beeldbewerking achteraf mogelijk, maar bij het schieten van een panorama foto is het van belang om met ieder detail rekening te houden. Een fotosessie duurt al snel +/- 2 uur voor een eenvoudige virtuele tour.

Ja, dat is zeker mogelijk. Door achteraf beeldbewerking toe te passen kunnen we de dingen die niet in beeld mogen professioneel uit de foto verwijderen. Bezoekers van de tour zien niet dat er ooit iets op die plek in de foto heeft gestaan.

Ja, virtuele tours kunnen eenvoudig op websites geplaatst worden. Daarnaast kan de tour ook op een speciaal aangemaakt domein, een subpagina of op een Facebookpagina geplaatst worden.

Ook kan er een video-export gemaakt worden zodat de tour als video op bijvoorbeeld YouTube geplaatst kan worden.

Bij iedere virtuele tour kunnen we een help-functie creëren. In de helpfunctie, waar onderscheid gemaakt wordt tussen een desktopgebruiker en een mobiele gebruiker, nemen we de gebruiker bij de hand en leggen we uit hoe de tour werkt. Ook geven we uitleg over de hotspots en het menu.

Wil je de virtuele tour gebruiken voor presentaties maar is er niet altijd internet voorhanden? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat jouw virtuele tour ook offline te gebruiken is.

Heb je beveiligcamera’s hangen of sloten waarvan je liever niet hebt dat iedereen die in een paar klikken kan zien, dan bewerken wij de foto’s zo dat deze niet meer te zien zijn.

Ja, een virtuele tour kan in meerdere talen worden opgeleverd. Dit kan op meerdere manieren. We kunnen een virtuele tour volledig opmaken in meerdere talen (vertalingen kunnen kosten met zich mee brengen) of we roepen door middel van API-koppelingen de gewenste taal op.

Onze tours worden ontwikkeld met de nieuwste technieken, denk hierbij aan Javascript, CSS3 en Html5. Vanzelfsprekend werken onze tours in de meest voorkomende browsers. Wil je er zeker van zijn dat de tour werkt in een door jouw gebruikte browser, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het spreekt voor zich dat wij geen ondersteuning kunnen verlenen op browsers die door de eigen ontwikkelaar niet meer geüpdatet worden.

Ja, wanneer je al eerder een virtuele tour hebt laten maken door Zien360, krijg je korting wanneer je dezelfde locatie wilt laten vernieuwen.

Je bepaalt zelf welke ruimtes van jouw bedrijf toegevoegd worden aan de virtuele tour. In principe is elke ruimte geschikt om een virtuele rondleiding van te maken.

Na oplevering van de tour kun je via ons klantenportal de instructies volgen om de tour zelf online te zetten. Mocht je hier niet uitkomen of heb je sowieso liever dat wij dit doen, dan is dat uiteraard geen probleem. Wij helpen je hier graag mee.

Wij maken over het algemeen gebruik van de Google Fonts. Google Fonts biedt een ruime keuze en is altijd beschikbaar.

Er zal eerst een conceptversie van de virtuele tour worden gebouwd. Deze kan vervolgens beoordeeld worden via een tijdelijke test URL. Na goedkeuring van dit voorstel gaan zij aan de slag met de rest van de interface, denk hierbij aan de pop-up, het menu, eventueel plattegrond of de player van een video.

Ja! Dit kan. Een virtuele tour heeft net als een website ruimte nodig op een server en moet via een domeinnaam worden bezocht. Bijvoorbeeld op www.uwdomeinnaam.nl/360-tour. Je kan kiezen om de tour zelf te gaan hosten of dit door ons te laten doen.

Er zijn veel verschillende computers, resoluties en internetbrowsers. De virtuele tour is gemaakt met moderne technieken en zal werken op nieuwe internetbrowsers. De grote meerderheid van alle bezoekers werkt met moderne browsers, dus op verreweg de meeste computers werken onze tours perfect.

Jazeker. Omdat steeds meer mensen tours bekijken met hun smartphone of tablet maken we hier een speciale versie voor. Zo wordt op ieder apparaat de allerbeste beleving weergegeven. Ook kun je via een tablet of smartphone de tour bedienen d.m.v. je eigen bewegingen!

Nee, een virtuele tour belast het dataverkeer minimaal omdat er alleen iets ingeladen wordt zodra dit nodig is.

Vragen over 360 graden productfotografie

Het maximale formaat van de producten die wij fotograferen is 120x120x200cm. De producten mogen per stuk maximaal 50kg wegen.

Onze 360 graden productfoto’s worden met een plugin toegevoegd aan je CMS. Er zijn plugins beschikbaar voor alle bekende CMS’en. Jouw CMS zal dus zeer waarschijnlijk geschikt zijn voor 360 graden productfoto’s.

Het fotograferen in onze fotostudio is zoveel efficiënter, dat we dit (voorlopig) alleen aan kunnen bieden in onze eigen fotostudio. 

Een 360 graden productfoto bestaat uit meerdere losse foto’s. Bij het laden van de webpagina wordt er in eerste instantie maar één foto geladen. Pas wanneer een gebruiker op deze foto klikt, worden de rest van de foto’s (en script) geladen. Onze 360 graden productfoto’s hebben dus geen nadelige invloed op de initiële laadtijd van je website.

Je bepaalt zelf hoe het transport geregeld moet worden. Dit geldt voor zowel de heen- als de terugweg.

Ja, dat kan. Je kan eenvoudig aangeven dat ze nieuwe producten gaan opsturen, dan gaan wij meteen voor je aan de slag.

Ja, dat kan. 360 graden productfoto’s zorgen er vaak voor dat de klant langer op een pagina blijft, en kan daardoor een positieve invloed hebben op SEO.

Google kijkt namelijk naar verschillende rankingsfactoren. De ’Dwell Time’ is daar een van. Dwell Time is de tijd dat iemand op een pagina uit de zoekresultaten spendeert, voor terug te keren naar alle zoekresultaten.

Ja, dat kan bij ons op afspraak.

Nee, wij werken niet met een minimumaantal.

Ja, 360 graden productfoto’s werken perfect in alle moderne browsers, zowel mobiel als desktop.

Ja, onze 360 graden productfoto’s zijn responsive. Dit betekent
dat ze zich automatisch aanpassen aan het scherm waarop ze bekeken worden.

Nee, we werken met een vrije licentie. De productfoto’s mogen zonder verdere vergoeding of tijdsbeperking voor elk doel gebruikt worden.