Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over virtuele tours

Antwoorden op al je brandende vragen. En als je vraag niet in onze FAQ staat, laat het ons weten. We helpen je graag verder.

Vragen over het laten maken van virtuele tours

Kan de virtuele tour in onze eigen huisstijl worden gemaakt?

Absoluut! De virtuele tour kan volledig worden afgestemd op jouw huisstijl. We begrijpen hoe belangrijk het is om je eigen huisstijl te behouden en daarom bieden we de mogelijkheid om elke afbeelding, knop of kleur aan te passen naar jouw wensen. We maken zelfs een complete webpagina voor je in je eigen huisstijl. Het beste van alles is dat er geen extra kosten voor in rekening worden gebracht. We zijn er trots op dat wij hierin uniek zijn.

Heeft de fotosessie invloed op mijn bedrijfsactiviteiten?

Helemaal niet. De fotosessie zal geen invloed hebben op je bedrijfsactiviteiten. We plannen de sessie op een dag en tijdstip dat voor jou het beste uitkomt, zelfs ‘s avonds of in het weekend. Je kunt dus met een gerust hart doorgaan met je dagelijkse werkzaamheden.

Is het mogelijk om bepaalde elementen in de 360 foto’s aan te passen?

Absoluut, we kunnen tot op zekere hoogte aanpassingen maken aan de 360 foto’s. Geen enkele uitdaging is te groot voor ons. We staan klaar om aan je wensen tegemoet te komen.

Wat zorgt ervoor dat jullie fotografie van zo’n hoge kwaliteit is?

Onze fotografie onderscheidt zich door het gebruik van hoogwaardige professionele apparatuur. We streven naar het leveren van panoramafoto’s van de allerhoogste kwaliteit. Onze 360 panoramafoto’s hebben een resolutie van meer dan 150 megapixels, wat zorgt voor een indrukwekkend gedetailleerd beeld.

Hoe lang duurt het maken van een panoramafoto

De tijd die nodig is voor het maken van een panoramafoto varieert afhankelijk van verschillende factoren. Als er mensen op de foto staan, snel bewegende objecten zijn of storende elementen die moeten worden verwijderd, moet daar rekening mee worden gehouden. Het is belangrijk om bij het maken van een panoramafoto elk detail in overweging te nemen, omdat niets verborgen kan blijven voor de camera. Hoewel er achteraf beeldbewerking mogelijk is, kost het fotograferen van een panoramafoto doorgaans ongeveer 2 uur voor een eenvoudige virtuele tour.

Hoe wordt een panoramafoto gemaakt en wat maakt deze techniek zo bijzonder?

Een panoramafoto wordt gemaakt door meerdere foto’s te nemen vanuit een vast punt en deze vervolgens samen te voegen tot één naadloos beeld. Dit gebeurt met behulp van gespecialiseerde software, waarmee de foto’s perfect op elkaar worden afgestemd. Hierdoor ontstaat een breed en meeslepend beeld dat alle details van de omgeving vastlegt. Het resultaat is een prachtige panoramafoto.

Kunnen jullie ervoor zorgen dat items die niet in beeld mogen, zoals om veiligheidsredenen, onzichtbaar worden gemaakt?

Absoluut. We kunnen items die om veiligheidsredenen niet zichtbaar mogen zijn, professioneel uit de foto verwijderen door middel van beeldbewerking achteraf. Hierdoor zullen bezoekers van de virtuele tour nooit weten dat er ooit iets op die plek in de foto heeft gestaan. Veiligheid en privacy staan bij ons hoog in het vaandel.

Ik verander regelmatig mijn interieur. Krijg ik dan korting?

Ja, als je eerder al een virtuele tour hebt laten maken door Zien360 en je wilt dezelfde locatie laten vernieuwen, kom je in aanmerking voor korting.

Van welke ruimtes kunnen virtuele rondleidingen worden gemaakt?

Bij het maken van een virtuele tour bepaal jij zelf welke ruimtes van jouw bedrijf worden toegevoegd. In principe is elke ruimte geschikt om een virtuele rondleiding van te maken..

Wat krijg ik van het ontwerp te zien voordat de tour online wordt gezet?

Voordat de tour online wordt gezet, krijgen we een conceptversie van het ontwerp te zien. Deze conceptversie kan worden beoordeeld via een tijdelijke test URL. Na goedkeuring van dit voorstel gaan we verder met de ontwikkeling van de rest van de interface, zoals pop-ups, menu’s, eventuele plattegronden en video’s.

 

Vragen over de werking van virtuele tours

Is het mogelijk om bepaalde elementen in de 360 foto’s aan te passen?

Absoluut, we kunnen tot op zekere hoogte aanpassingen maken aan de 360 foto’s. Geen enkele uitdaging is te groot voor ons. We staan klaar om aan je wensen tegemoet te komen.

Kunnen jullie ervoor zorgen dat items die niet in beeld mogen, zoals om veiligheidsredenen, onzichtbaar worden gemaakt?

Jazeker. We kunnen items die om veiligheidsredenen niet zichtbaar mogen zijn, professioneel uit de foto verwijderen door middel van beeldbewerking achteraf. Hierdoor zullen bezoekers van de virtuele tour nooit weten dat er ooit iets op die plek in de foto heeft gestaan. Veiligheid en privacy staan bij ons hoog in het vaandel.

Kan de virtuele tour geïntegreerd worden op jullie eigen website

Ja! Het is heel goed mogelijk om een virtuele tour op jullie website te plaatsen. Daarnaast kunnen we de tour ook integreren op een speciaal aangemaakt domein, een subpagina of zelfs op jullie Facebookpagina. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een video-export van de tour te maken, zodat deze als video op platforms zoals YouTube kan worden geplaatst. Zo kunnen jullie de tour op verschillende manieren delen en promoten.

Hoe kunnen we gebruikers op een effectieve manier ondersteunen bij het navigeren door de virtuele tour?

We begrijpen dat gebruikers soms hulp nodig hebben bij het bedienen van de virtuele tour. Daarom kunnen we een help-functie integreren in elke tour. Deze functie is afgestemd op zowel desktopgebruikers als mobiele gebruikers. We begeleiden de gebruiker stap voor stap door de tour, leggen uit hoe alles werkt, inclusief hotspots en het menu. Op die manier zorgen we ervoor dat iedereen gemakkelijk en zonder problemen kan genieten van de virtuele ervaring.

Kunnen jullie de virtuele tour beschikbaar maken in verschillende talen, zodat gebruikers deze kunnen ervaren in hun eigen taal?

Absoluut! Het is mogelijk om een virtuele tour in meerdere talen op te leveren. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan. We kunnen de volledige virtuele tour vertalen naar meerdere talen (houd er rekening mee dat vertalingen extra kosten met zich mee kunnen brengen), of we kunnen gebruik maken van API-koppelingen om de gewenste taal weer te geven. Op die manier zorgen we ervoor dat de tour toegankelijk is voor gebruikers in verschillende talen.

Welke technologieën worden gebruikt bij het creëren van een virtuele tour?

Onze tours maken gebruik van Javascript, CSS3 en Html5. Uiteraard zijn onze tours compatibel met de meest gangbare browsers. Als je er zeker van wilt zijn dat de tour werkt in jouw specifieke browser, neem dan gerust contact met ons op. Het is belangrijk om te vermelden dat we geen ondersteuning kunnen bieden voor browsers die niet langer worden bijgewerkt door hun ontwikkelaars.

Over welke lettertypes kunnen we beschikken bij het opmaken van een tour?

Bij het opmaken van een tour maken wij doorgaans gebruik van de Google Fonts. Google Fonts biedt een uitgebreide selectie en is altijd beschikbaar.

Wat krijgen wij van het ontwerp te zien voordat de tour online wordt gezet?

Voordat de tour online wordt gezet, krijgen we een conceptversie van het ontwerp te zien. Deze conceptversie kan worden beoordeeld via een tijdelijke test URL. Na goedkeuring van dit voorstel gaan we verder met de ontwikkeling van de rest van de interface, zoals pop-ups, menu’s, eventuele plattegronden en video’s.

Kunnen jullie ook de hosting verzorgen voor mijn virtuele tour?

Absoluut! Een virtuele tour heeft, net als een website, ruimte nodig op een server en moet worden bezocht via een domeinnaam, bijvoorbeeld www.uwdomeinnaam.nl/360-tour. Je hebt de optie om zelf de hosting te regelen of dit aan ons over te laten.

Werkt de virtuele tour op alle computers?

Aangezien er veel verschillende computers, resoluties en internetbrowsers zijn, is het belangrijk om te vermelden dat de virtuele tour is ontwikkeld met moderne technieken en zal werken op recente internetbrowsers. De overgrote meerderheid van bezoekers maakt gebruik van moderne browsers, dus in de meeste gevallen zal onze tour perfect functioneren op verschillende computers.

Hoeveel dataverkeer kost een virtuele tour

Een virtuele tour belast het dataverkeer minimaal, omdat alleen de benodigde gegevens worden ingeladen op het moment dat ze nodig zijn. Hierdoor wordt het dataverkeer tot een minimum beperkt.

 

Algemene vragen

Virtuele tour? Klinkt futuristisch! Wat kan het doen voor mijn bedrijf?

Een virtuele tour is als jouw persoonlijke teleportatie-apparaat, nuttig voor veel meer dan alleen marketing. Het kan worden ingezet voor trainingsdoeleinden, het verbeteren van toegankelijkheid of gewoon om klanten te betrekken bij wat je doet.

Heb ik controle over wat er getoond wordt in de virtuele tour?

Absoluut! Je kan bepaalde inhoud naar wens aanpassen, waardoor de virtuele tour echt uniek is voor jouw bedrijf!

Ik wil bepaalde delen liever niet laten zien, kan dat?

Zeker weten! We snappen dat sommige delen privé moeten blijven of veiligheidsrisico’s vormen – die delen kunnen gemakkelijk worden verborgen in de tour.

Hoelang gaat dit allemaal duren?

Geen stress! Binnen 3 tot 4 weken kun je al pronken met jouw gloednieuwe virtuele tour.

Werkt zo’n virtuele tour ook op mijn Nokia 3310?

Nou, misschien niet op de 3310… Maar alle moderne browsers op smartphones, tablets, desktops en zelfs VR-brillen kunnen moeiteloos met virtuele tours omgaan!

Actief wereldwijd
Meetbare resultaten
Altijd 100% maatwerk